Ο John Lent τρέχει σε όλο τον κόσμο

Όνομα: John Lent Ηλικία: 62 Hometown: Waltham, Vt.

Επάγγελμα: αυτοαπασχολούμενος, ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης βελτίωσης στο σπίτι

Πρωτογενής αθλητισμός: Μαραθώνιο τρέχει

Για τον John Lent, το σημαντικό είναι ότι τρέχει μαραθώνιο σε κάθε κράτος – δύο – ή ότι τελείωσε τον 168ο μαραθώνιο του. Το σημαντικό είναι αυτό των 168 μαραθώνιων που ξεκίνησε, τελείωσε κάθε τελευταίο από αυτά.

“Η διακοπή δεν ήταν ποτέ επιλογή”, λέει. Ο John έτρεξε τον πρώτο μαραθώνιο του με έναν φίλο το 1986. Στις 17 Απριλίου, ο Σαρακοστής ήταν ένας από τους 11.000 δρομείς στην αρχή στον μαραθώνιο Nagano στην Ιαπωνία. Τελείωσε στις 4: 01.05. Αυτό σημάδεψε επίσης το τελικό κομμάτι ενός 30ετούς έργου. τρέχοντας μαραθώνιο σε κάθε ήπειρο. -Evan Johnson

VS: Πείτε μας για τον πιο πρόσφατο αγώνα σας στην Ιαπωνία.

JL: Αυτός ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες που έχω κάνει εδώ και δεκαετίες. Υπήρχαν περίπου 11.000 δρομείς. Η Ιαπωνία είναι ίσως ένα από τα πιο ευγενικά μέρη στον κόσμο. Είναι σαν όλα τα πράγματα που έχουμε απομακρυνθεί από εδώ. Φόρεσαν, είναι επίσημοι και σας χαιρετούν ειλικρινά. Όλοι κάνουν ό, τι υποτίθεται. Δεν ήταν τόσο ασυνήθιστο που είχαμε κλιμακωτό ξεκινά με τη σειρά των προηγούμενων χρόνων, αλλά δεν υπήρχε καμία ώθηση ή σπρώξιμο. Ένιωσα καταπληκτική, αλλά οι συνθήκες που τρέχουν και ο καιρός περιλάμβαναν τα πάντα. Η έναρξη του αγώνα ήταν ζεστή, το φινίρισμα ήταν πραγματικά ζεστό και μεταξύ μας είχαμε συννεφιά, ρίχνοντας βροχή και στη συνέχεια ελαφριά, πρησμένα σύννεφα προς το τέλος. Είχαμε επίσης 65 μίλια ανά ώρα ανέμου για να αντιμετωπίσουμε.

VS: Μετά από 30 χρόνια αυτών των φυλών, τι αισθάνεστε να κοιτάξετε πίσω;

JL: Η ζωή είναι ένα ταξίδι. Είναι μια περιπέτεια. Στην αρχή, δεν ξεκίνησα για αυτόν τον στόχο, ξεδιπλώθηκε με τα χρόνια. Μου αρέσει να πηγαίνω σε νέα μέρη και προσπαθώ να καταλάβω αν μπορώ να κάνω ένα μαραθώνιο ταυτόχρονα. Το 2009 πήγα στο Mount Kilimanjaro και έτρεξα ένα μαραθώνιο εκεί. Το 2007 πήγα στην Αυστραλία και έκανα μαραθώνιο στη Μελμπέρ. Καθώς τα χρόνια συνεχίζονται, γίνεται ευκολότερη.

VS: Γιατί οι μαραθώνιοι; Τι είναι αυτό για αυτόν τον αγώνα απόστασης που σας προσελκύει;

JL: Αν ήταν εύκολο, περισσότεροι άνθρωποι θα το κάνουν. Με μερικούς, φτάσετε στη γραμμή τερματισμού σε αρκετά καλή κατάσταση και είστε χαρούμενοι που τα πράγματα ήρθαν μαζί. Άλλοι δεν είναι τόσο όμορφοι και για οποιονδήποτε λόγο χτυπάτε. Μου αρέσει η ιδέα να αμφισβητώ τον εαυτό μου. Πρέπει να εκπαιδεύσω λίγο πιο τυπικά ή πιο σκληρά ή διαφορετικά; Ίσως, αλλά το χειρότερο που μπορεί ποτέ να συμβεί είναι ότι πρέπει να περπατήσετε λίγο και είμαι εντάξει με αυτό.

VS: Είναι κάτι που πρόκειται να υποβάλετε για παγκόσμιο ρεκόρ;

JL: Θα ήθελα. Έχω μερικούς φίλους που βρίσκονται στο βιβλίο Guinness του παγκόσμιου ρεκόρ για παρόμοια τρέχουσα επιτεύγματα. Έχω ακούσει ανεπίσημα ότι υπάρχουν περίπου 88 άτομα που έχουν τρέξει μαραθώνιο σε κάθε ήπειρο, αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσω. Τα όρια συνεχίζουν να πιέζονται. Μέσα από αυτούς τους μαραθώνιους συνεχίζω να συναντώ ανθρώπους που είναι πιο τρελοί από εμένα.

VS: Ποιο είναι το μυστικό για να τρέξετε όσο έχετε;

JL: Αψηφώ πολλά από τα κανονικά πράγματα. Ίσως το κλειδί για τη μακροζωία μου στο τρέξιμο είναι ότι είμαι πάντα ένας δρομέας χαμηλών χιλιομέτρων. Πιθανότατα τρέχω 20 έως 25 μίλια την εβδομάδα και τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Τα τελευταία 30 χρόνια, έχω τρέξει πέντε έως δέκα μαραθώνιους κάθε χρόνο, οπότε δεν είμαι ποτέ αυτό από το σχήμα του μαραθωνίου. Δεν είμαι τόσο σοβαρός όσο μερικοί και ίσως αυτό είναι το τέχνασμα για τη μακροζωία.

VS: Κάνετε κάτι άλλο όσον αφορά τη διατροφή για να βοηθήσετε;

JL: Η σύζυγός μου, η Mary Ann είναι ένας πολύ καλός μάγειρας και μεγαλώνουμε πολλά από τα λαχανικά μας. Δεν λέω ότι είμαι θλιβερό, αλλά δεν τρώω πρόχειρο φαγητό ή γρήγορο φαγητό. Αλλά και πάλι, δεν είμαι και επιλεκτικός. Προσπαθώ να φάω υγιή, πραγματικά τρόφιμα.

VS: Κοιτάζοντας πίσω τα 30 χρόνια σας, ποιοι ήταν οι αγαπημένοι σας αγώνες;

JV: Από τότε που τρέχει η Βοστώνη και η Νέα Υόρκη, η αγάπη μου είναι για τις τοποθεσίες που βλέπουν λίγοι άνθρωποι. Πάντα λέω αυτά που είναι στις πιο ακραίες ή απομακρυσμένες τοποθεσίες είναι τα αγαπημένα μου, όπως η Ανταρκτική. Έτρεξα ότι τον Φεβρουάριο του 2014, έτσι θα πήγαινε στο καλοκαίρι τους, αλλά οι συνθήκες ήταν αρκετά άγριες. Οι θερμοκρασίες ήταν στη δεκαετία του ’20 και υπήρχε ακόμα κάποιο βαθύ χιόνι. Υπήρχε ένα επάνω στην Αρκτική στο νησί Baffin στο καναδικό έδαφος του Nunavut που έτρεξα πέντε χρόνια στη σειρά. Μου αρέσουν οι αγώνες όπου γνωρίζω όλους με βάση το όνομα από τη γραμμή τερματισμού.

VS: Εάν δεν τρέχετε, τι άλλα αθλήματα κάνετε;

JL: Πριν μπήκα στο μαραθώνιο έζησα στο Κολοράντο για δέκα χρόνια και η αγάπη μου ανέβηκε στα βουνά 14.000 ποδιών. Αυτό έχει πάρει ποτισμένο κάτω, αλλά μου αρέσει οτιδήποτε ταξιδεύει με τα πόδια, είτε τρέχει, πεζοπορία ή σκι αντοχής.

VS: Έχετε τρέξει μαραθώνιους σε κάθε κράτος και ήπειρο; Έχετε στο μυαλό σας άλλο στόχο;

JL: Τελείωσα όλα τα κράτη για δεύτερη φορά το 2013 και έχω δουλέψει από τότε για να ολοκληρώσω και τις 13 επαρχίες του Καναδά για δεύτερη φορά. Έχω ήδη κάνει οκτώ επαρχίες, δύο φορές. Μπορεί να μου πάρει τρία ή τέσσερα χρόνια, αλλά αυτός είναι ο στόχος μου.

VS: Οποιαδήποτε λόγια σοφίας για τους επίδοξους δρομείς απόστασης;

JL: Μην υπερβείτε. Πάρα πολλοί άνθρωποι παραμένουν σε χρονοδιαγράμματα και βλάπτουν τον εαυτό τους προσπαθώντας να τρέξουν αυστηρά στο σχέδιό τους. αυτόnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.