Ο Sepp Blatter να παραιτηθεί ως Πρόεδρος της FIFA

Sepp Blatter αποκάλυψε ότι θα παραιτηθεί ως πρόεδρος της FIFA, του παγκόσμιου διοικητικού σώματος του ποδοσφαίρου, δηλώνοντας ότι το άθλημα χρειάζεται “μια βαθιά αναθεώρηση” που συμμορφώνεται με τα κατηγορίες 14 κορυφαίων αξιωματούχων ποδοσφαίρου Διαφθορά καθώς και χρεώσεις εκβιασμού. Ο Blatter, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα επανεξελέγη σε μια νέα τετραετή θητεία, δήλωσε ότι θα παραμείνει πρόεδρος μέχρι να διεξαχθούν ειδικές εκλογές για να επιλέξουν τον διάδοχό του.

Η επόμενη γενική ικανοποίηση της FIFA είναι τον Μάιο του 2016 στην πόλη του Μεξικού, ωστόσο ο Blatter ενημέρωσε μια ειδική συνεδρία πριν από τότε για τη λειτουργία της επιλογής ενός νέου προέδρου.

“Έχω αντικατοπτρίζει βαθιά την προεδρία μου καθώς και για τα 40 χρόνια κατά τα οποία η ζωή μου ήταν άρρηκτα δεσμευμένη στη FIFA καθώς και το φανταστικό άθλημα του ποδοσφαίρου”, ο Blatter συνέθεσε σε επιστολή παραίτησης που κυκλοφόρησε η FIFA. “Αγαπώ τη FIFA περισσότερο από οτιδήποτε, καθώς θέλω να κάνω μόνο ό, τι είναι καλύτερο για τη FIFA καθώς και για το ποδόσφαιρο. Ένιωσα υποχρεωμένος να σημαίνει επανεκλογή, καθώς πίστευα ότι αυτό ήταν το καλύτερο πράγμα για την οργάνωση. Αυτές οι εκλογές τελειώνουν, ωστόσο, οι δυσκολίες της FIFA δεν είναι. Η FIFA χρειάζεται μια βαθιά αναθεώρηση.

“Ενώ έχω εντολή από την ιδιότητα του μέλους της FIFA, δεν αισθάνομαι ότι έχω εντολή από ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου – τους οπαδούς, τους παίκτες, τους συλλόγους, τους ανθρώπους που ζουν, αναπνέουν καθώς και το ποδόσφαιρο τόσο πολύ Όπως όλοι μας κάνουμε στη FIFA. ”

Ο Blatter επανεξελέγη Πρόεδρος στις 29 Μαΐου, λίγες μέρες μετά από 14 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολλών κορυφαίων αξιωματούχων της FIFA, κατηγορήθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καθώς και κατηγορούμενοι για 47 κατηγορίες εκβιασμού, καλωδιακής απάτης καθώς και συνωμοσίες για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Σε σχέση με αυτό που το τμήμα ονομάζεται “24ετές σχέδιο για να εμπλουτιστούν με τη διαφθορά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου”.

Ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ο Blatter, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της FIFA για 17 χρόνια, απαιτούσε όρια προθεσμίας για το περιβάλλον καθώς και υψηλότερους “ελέγχους ακεραιότητας” για τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής που διέπει τον οργανισμό εκτός από την επιλογή του χώρου για τον κόσμο Φλιτζάνι. Ο Blatter απαιτούσε επίσης όρια των μελών της εκτελεστικής επιτροπής.

“Είναι η βαθιά φροντίδα μου για τη FIFA καθώς και για τα συμφέροντά της, τα οποία κρατώ εξαιρετικά αγαπητή, που με οδήγησε να λάβω αυτή την απόφαση”, δήλωσε ο Blatter. “Θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε εκείνους που πάντα με υποστήριξαν με εποικοδομητικό και πιστό τρόπο ως πρόεδρος της FIFA καθώς και που έχουν κάνει τόσο πολύ για το παιχνίδι που όλοι μας αγαπούν. Αυτό που έχει σημασία για μένα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι ότι όταν όλα αυτά έχουν τελειώσει, το ποδόσφαιρο είναι ο νικητής. ”

Το ποδόσφαιρο των ΗΠΑ, το οποίο εξέφρασε την απογοήτευσή του στην επανεκλογή του Blatter, εξέδωσε τη συμμόρφωση με τη δήλωση ως απάντηση στην παραίτησή του: “Η δήλωση σήμερα από τον Πρόεδρο Blatter αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη και άμεση ευκαιρία για θετική τροποποίηση της FIFA. Τον συγχαίρω για τη λήψη μιας απόφασης που θέτει τη FIFA καθώς και το άθλημα που μας αρέσουν πάνω από όλα τα άλλα συμφέροντα. Αυτό είναι το πρώτο από τα πολλά βήματα προς την πραγματική και σημαντική μεταρρύθμιση της FIFA. Σήμερα είναι μια εκδήλωση για την αισιοδοξία καθώς και την πίστη για όλους όσους μοιράζονται έναν ενθουσιασμό για το παιχνίδι μας. ”

Μοιραστείτε αυτό:
Κελάδημα
Facebook
Τυπώνω
LinkedIn
Ερυθρός
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published.